Musik Pt.8 - Helg.

Det är helg och gårdagen tog hårt på mig, lite för mycket vin brukar ha den tendensen på mig. Men jag ska gå på det idag igen.. Vi får se var benen bär oss idag.

Jag tänkte ta tillfället i akt och spela en av dom bästa låtarna just nu, K'naan - Take A Minute. Killen från Somalia har släppt ett nytt album som heter Troubadour. Skivan har några riktigt bra spår och det är samma hungriga och upprivna K'naan denna gången med.



Lily Allen har ju även släppt en ny skiva It's Not Me It's You, så den borde ni ju kolla in om ni inte gjort det än. Slänger in hennes cover på Britney's Womanizer.



Gågatan @ http://myspace.com/gagatan

Musik Pt.7 - Vad är det för Mode?

Idag var jag så ooootroligt trött på jobbet så jag piggade upp mig med en till sväng till Bengans, köpte två skivor.

  • J. Tillman - Vacilando Territory Blues
  • Just Jack - Overtones


Jag tänkte även passa på att nämna att Depeche Mode har en ny video ute nu från sin kommande platta Sound Of The Universe. Låten heter Wrong, och är riktigt bra. Jag har på senare dagar kommit på hur lite jag faktiskt lyssnat på Depeche Mode så jag ska under kommande veckor faktiskt jobba ikapp lite musik historia. Här är iallafall videon.

Depeche Mode - "Wrong" (official music video)


Gågatan @ http://myspace.com/gagatan

Musik Pt.6 - Löning.

Idag var det som säkert många av er vet, LÖNING. En av dom vackraste dagarna på hela månaden. Som vanligt så fullföljer jag och min bror vår tradition genom att hänga på låset till Bengans, samma sak varje månad!
Jag var för ovanlighetens skull väldigt passiv idag och tänkte dra ut på mina skivköp över hela månaden istället för att bränna allt på en vistelse..

Jag kom iallafall ut därifrån med 3st skivor, Empire Of The Sun - Walking On A Dream(som jag skrivit om tidigare), John Frusciante - Empyrean(på LP såklart!) och Red Hot Compilation - Dark Was The Night.

John Frusciante
är som några kanske vet gitarrist i Red Hot Chili Peppers, men vid detta laget har han även släppt en hel drös med skivor solo. Empyrean är hur som helst den nyaste och den är mycket mer psykadelisk än dom förra, jag älskar den, tror att den kommer växa sig riiiiiktigt stark efter ett par lyssningar.

Red Hot är en organisation som jobbar för en Aids fri värld, och med Dark Was The Night försöker dom dra in pengar till forskningen efter ett botemedel. Jag tror att om det är något som ska dra in tillräckligt med pengar för att kunna bekosta detta botemedel så är det fan denna skivan. Red Hot har nämligen bjudit in så många av mina favoriter att jag inte kan räkna dom på mina händer. Jag är vanligtvis väldigt skeptisk när det kommer till samlings skivor men denna skivan spelar i en helt egen liga. Här efter följer namnen på några av artisterna som medverkar på denna DUBBEL SKIVA, vilket jag glömde nämna att det är tidigare.

  • Antony (från Antony And The Johnssons)
  • Arcade Fire
  • Beirut
  • Andrew Bird
  • Blonde Redhead
  • Bon Iver
  • David Byrne
  • Feist
  • Ben Gibbard (från Death Cab For Cutie)
  • José Gonzalez
  • Grissly Bear
  • Iron & Wine
  • The National
  • Conor Oberst (från Bright Eyes)
  • The New Pornographers
  • Sufjan Stevens
  • Yeasayer.

Detta är dom som JAG älskat sen tidigare, och kan med hedern i behåll även säga att det inte finns EN dålig låt på denna skivan.   Köp den NU!

Gågatan @ http://myspace.com/gagatan


Musik Pt.5

Helgen har vart här och även lämnat oss, själv fick jag tillbringa helgen med att skotta snö på Göteborgs gator. Men varesig helgen var en fest eller ett helvete så kan vi alla nog behöva lite ny musik att lyssna på.

Jag tänkte börja med en gammal favorit till mig, Just Jack. Jag lyssnade otroligt mycket på hans första skiva Overtones, som hade hitar så som No Time, Stars In Their Eyes m.m. Nu är han iallafall tillbaka med låten Embers. Man känner att han blivit säkrare i sin sång och att arrangemangen är mer väl polerade, och jag kan inte annat än älska denna låten.



Den andra låten jag tänkte bjuda på är från en gammal hiphop räv, Grandmaster Flash. På nya skiva The Bridge så bjuder han in rappare från hela världen för att spotta text på hans svängiga beats. En av dessa är svenska Afasi, känd från bla. Afasi&Filthy och Maskinen,  vilket både glädjer och imponerar.



Gågatan @ http://myspace.com/gagatan

Musik Pt. 4

Gårdagen spenderades med goda vänner här hemma kollandes på Louis C.K - Shameless m.m.  Vad denna dagen har att erbjuda återstår fortfarande att se men min budget säger att jag kommer stanna hemma och försöka komma ikapp Lost.

Jag tänkte iallafall att jag kunde bjuda på lite musik till mina kära läsare.

Vi börjar med Whitest Boy Alive som snart släpper sin nya skiva Rules, 2009-02-25 för att vara exakt. Det verkar inte ha släppts några officiella videos än men som vanligt kan man ju hitta det mesta på Youtube. Här får ni iallafall en av dom bästa låtarna på skivan Courage.



Sen tänkte jag även posta The Knux nyaste video, säkert några stycken som känner igen denna men men.. The Knux fick ju rätt stora framgångar för ett tag sen med låten Cappuccino och nu har dom t.o.m nått svensk tv fast då med låten BANG BANG! Båda låtarna är från skivan Remind Me In 3 Days och eftersom BANG BANG! var den enda officiella videon på Youtube så får ni den.



Gågatan @ http://myspace.com/gagatan

Musik pt.3

Lagom till helgen droppas den officiella videon till vad som kommer bli en av vårens mest spelade låtar. Det är tredje singeln från super gruppen Maskinen och låten heter inget mindre än Pengar. Låten handlar om prostitution, och är som vanligt när det kommer till Maskinen provocerande, men även som gjuten för klubben. Killarna löper även linan ut med videon, vilket är undebart att se dessa dagar!

Köper allt som inte kan köpas för pengar, för pengar!



Gågatan @ http://myspace.com/gågatan

Musik Pt.2

Borde även nämna att Kanye West släppt ny video till låten Welcome To Heartbreak, från skivan 808 & Heartbreak. På låten har han även med sig Kid Cudi.



Eftersom Kid Cudi är lite av en favorit för tillfället väljer jag att posta ett inofficiellt klipp med honom också. Nu skulle man ju kunna tro att det skulle bli Day N Nite som han fått stora framgångar med, särskilt med Crookers remixen. Men istället har jag valt The Prayer, båda låtarna kommer från hans mixtape A Kid Called Cudi.

"If I slip away, if I die today the last thing you remember won't
Be about some apple bottom jeans with the boots with the fur" // Kid Cudi




Musik.

Jag tänkte bjuda på två nya släpp, visa av er har kanske redan koll på dessa, men det hindrar inte mig.

Det första jag tänkte nämna är Empire Of The Sun's nya skiva Walking On A Dream som släpptes igår(2009-02-18). Denna ljuvliga duo har verkligen lyckats skapa ett grymt sound, med sköna melodier och elektroniska inslag. Älskade singeln Walking On A Dream som man kunnat höra lite här och var och kunde bara hoppas på att skivan skulle bli likvärdig, och det är den. Dessutom har den det hetaste omslaget jag sett hittills i år!

Empire Of The Sun

Sen vill jag även nämna att en av mina favoriter genom tiderna släppt ny dubbel EP. Och den underbara människa jag pratar om är självklart Zach Condon och hans projekt Beirut. Den nya EP:n heter inget mindre än March Of Zapotec(And Real People: Holland). Jag är överlycklig för jag fick genom denna dubbel-ep reda på att Zach Condon har ett alter-ego utöver Beirut som heter Real People,som alltså Disc 2 består av, där han rör sig i mer elektroniska ljudbilder och alla som känner mig vet att jag älskar sånt. Även denna släpptes (2009-02-18).

Zapotec

 



Där har ni även två låtar av ovanstående.

Gågatan @ http://myspace.com/gagatan

Kläder

Denna godbiten trillade ner i min brevlåda idag, kunde inte varit lyckligare. 

Pegleg NYC Mix Check Crew (multi)

Vill man checka in andra grejer med Pegleg förslår jag att man trycker HÄR



Gågatan @ http://myspace.com/gagatan

En Gång(Är Ingen Gång)

Som tur är så kommer mitt första inlägg på denna bloggen alltid vara det första men men.

Välkommna till bloggen iallafall, det kommer bli mestadels musik här, lite av mitt egna skapande och mer av andras. Det kommer säkert bli lite kläder också, kanske ett och annat inlägg om inte ett skit också men men..

Jag börjar med att posta den låten som går varmast i min bilstereo nu. James Yuill - This Sweet Love, som kommer från skivan Turning Down Water For Air, som jag har blivit helt förälskad i. 




Gågatan @ http://myspace.com/gagatan

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0