Musik Pt.23 - Long Time No See.

Det var längesedan jag skrev något nu, det ber jag självklart om ursäkt för, men låt oss inte hålla fast vid gammalt groll utan istället så bör vi nog försöka fokusera på framtiden.

Sedan vi hördes senast så har hänt mycket.. mycket lite. Jag har iförsäg haft en galen påsktid att se tillbaka på, och jag har även köpt Death Cab For Cuties nya EP Open Doors, Crystal Castles självtitulerade skiva och sist och defintivt inte minst en iMac! Att installera denna dator i mitt hem är nog det som hindrat mig från att skriva, och det förtjusande vädret såklart.

Det känns som att jag har så mycket jävla skit som jag måste få ut, men jag orkar inte riktigt ta tag i allt det där nu så jag bara skjuter skiten framför mig. Detta har man ju hört skall vara en relativt dålig metod, men om skiten inte vill komma ut av sig själv, vad ska man göra då? Nu har jag min iMac, snart har jag ett Apogee Duett och efter det ska mitt musikskapande dra igång på riktigt. Det är där min skit ska kanaliseras och pyttsas ut till folket i form av låtar.. Har även lite ångest inför detta, tänk om allt inte blir som jag tänkt mig.. FAN. Jaja lite musik ska ni i alla fall få.

Som jag nämnde tidigare så har Death Cab släppt en ny EP, och som vanligt när det kommer till dom så är det underbart. Så härligt att ha något nytt att lyssna på från dom.  Eftersom inga videos har släppts från nya EP:n Open Doors så får ni deras senaste singel Grapevine Fires, videon är helt bedårande!


Sen bör ni även checka in Bombay Bicycle Club som ni kan lyssna på. Dom är sjukt häftiga!

Musik Pt.22 - Tillbaka i leran.

Jag trodde att påsken skulle svepa in som en lugnande vind i mitt liv med röda dagar och mormors påskmat. Istället så har jag mest läppjat på diverse öl i en takt som får den mest härdade att krypa ner i fosterställning och gråta en skvätt. Konstigt nog ska jag upprepa alkoholintaget idag igen, därmed kommer min lugnande påskvind istället utvecklas till ett riktigt yrväder.

Jag vaknade imorse på ett loft, i en friggebod, på en areal som jag skulle kalla för en FARM. Där kickade vi igång dagen med en lätt frukost för att sedan gå ut och mata hästar! Ni kan inte ana hur glad en fjant som jag blir när han får slänga hö till varelser som går under namn såsom Teatime.
Detta är ju uppenbarligen inget man gör varje dag, och jag önskar jag kunde säga att livet på landet gjorde mig gott, men alkoholintaget dagen innan hindrar mig lite smått. Jag klagar iförsäg inte det minsta, det var sol, hästar,grillning och en liten bris av de lugnande vindarna jag önskat mig tidigare.

Det börjar bli dags att avrunda detta påskägg av text, detta gör man enklast med att sammanfatta gårdagen med EN låt, Bubba Sparxxx - Back In The Mud. Den har festprägeln som sats på mitt liv nu, och även min nya outback-jack ådra som pumpad igår.


Musik Pt.21 - Poke Her Face!

Idag var det jobb igen. Efteråt gick jag ut i solen lite.. Lade mig på en mur som är utanför mig och sneglade ut över Göteborg medans jag lyssnade på lite ljuvlig musik och tänkte på massa saker.

Jag tänkte ta och droppa en ny Kid Cudi låt, jag har ju tidigare förklarat hur mycket jag älskar grabben så varför inte fortsätta att posta låtar med han? Låten heter I Poke Her Face, den gästas av Kanye West, Common, A-Trak och innehåller även en sample från självaste Lady Gaga's Pokerface..  Dock har låten inte riktigt samma innebörd längre.


Musik Pt.20 - Alingsås

Igår var jag i min forna hemstad Alingsås där det bjöds på något så härligt som 25års-fest. Det var mörka pissoarer, fruktig bål, billig öl, värmande tal, dålig frågesport, rum med semi-erotiska bilder på tv (eller?) men framför allt var det dans. Jag vaknade upp brevid en skedformad Erik, vilket gjorde mig lite illa till mods men med mina barndomsambitioner som Ninja lyckades jag komma ur situationen galant. En skjuts och en Red Bull senare så sitter jag i min kära bostad i Göteborg igen och är bakis i vanlig ordning.

Gårdagen bjöd på mycket dålig musik, men även på mycket bra. En gammal godbit som dök upp när jag svettades på Överrockens dansgolv var Outkast's Hey Ya. Denna låten har ju en magisk kraft att kunna rycka upp den mest nedstämda alkoholutövare. Såhär dagen efteråt grävde jag fram en skiva med Thorir; som har några år på nacken nu. På hans skiva My Summer As A Salvation Soldier har han gjort en cover på Hey Ya. I hans version så suger han ut all lycka ur orignalet och omvandlar det till en riktigt deprimerande historia, och jag älskar varenda ord.


Musik Pt.19 - Camera Kinesis.

Vädret är underbart och det är dagens tips med!

Har ni inte hört Camera Obscura vid detta laget så har ni verkligen missat något, deras tidlösa underbara indie är något att verkligen njuta av. Deras kommande skiva My Maudlin Career kommer helt klart bli ett av sommarens soundtracks!



Slänger även med en helt fantastisk låt med en grupp som jag tjärat ner mig i TOTALLT. Dom går under namnet Telekinesis och släpper nu sin debutplatta med samma namn. Det osar Death Cab For Cutie om dom vilket självklart gör att det pirrar i hela kroppen på mig!


RSS 2.0