Way Out West Pt.3

Igår var jag på Balkan Beat Party och jag är heeelt slut idag. Det är alltid lika roligt att dansa tills kroppen säger ifrån! Idag hoppas jag att jag kommer ta det lugnt, min plånbok måste få slappna av lite..  Kommer säkert hitta på något djävulskap ändå iförsäg.

Men det har släppts mer band till Way Out West och här har vi dom.

My Bloody Valentine (IE)
Basement Jaxx (UK)
Grizzly Bear (US)
Florence and the Machine (UK)
Amadou & Mariam (ML)
Vetiver (US)
- Klubb
Monotonix (IL) - Klubb
Woodpigeon (CA) - Klubb


Musik Pt.18 - Lön.

Idag var det lön igen, och tyvärr har jag så mycket räkningar att jag blir mörkrädd. Tackvare detta så har jag fått välja att STRUNTA/VÄNTA med Bengans-ceremonin. Det sticker i fingrarna på mig och jag kommer antagligen börja kallsvettas vilken sekund som helst, men har jag tur så kan jag göra ett besök på Bengans senare denna månaden.

Jag tänkte göra som så att jag i väntan på att kunna köpa skivan själv postar svenska Peter,Bjorn And John's nya singel Nothing To Worry About.



Det finns även en jävligt häftig remix på denna låten där bl.a Adam Tensta medverkar. Den kan ni ladda HÄR.

Musik Pt.17 - Gott och Blandat.

Jag har massvis med musik som ni bör ta en titt på idag.

Jag tänker börja med Junior Boys som hade stora framgångar med sin förra skiva So This Is Goodbye. Dom släpper nu nya skivan Begone Dull Care 7 april och det bådar mycket gott måste jag säga. Det är en riktigt mysig elektrohistoria som berättas av kanadensarna. Här har vi första singeln Hazel.



Andra låten jag vill bjuda på är Help I'm Alive från gruppen Metric. Jag hade aldrig hört talas om dom innan deras nya skiva Fantasies trillade ner framför mina ögon. Men tydligen har dom vunnit diverse olika priser för sina tidigare album och efter att ha hört Fantasies har jag beslutat mig för att gräva djupare i deras skivsläpp, kanske skulle ni göra detsamma? Besluta själva!
 

Sen för er som gillar hiphop kan jag varmt rekommendera Organismen & Öris nya mixtape Bill & Bull.
Detta kan man ladda ner alldeles gratis HÄR

Sen kan ni ju även kolla in Lazee som även han släppte mixtape i dagarna. First Class 5 Stars som det så fint heter kan man ladda ner HÄR

Musik Pt.16 - Weekend

Igår var jag på förfest hos B. därefter gick jag till Ritz för att möta upp med min bror och hans vänner, dock lämnade min bror Ritz 5min efter att jag kom. Efter någon timma där så drogs det vidare till Neff där det blev dans och abort-diskussioner. Natten spenderades på McDonalds då en vännina missade sista vagnen hem. Klockan sju imorse var jag hemma och då var det bara sömn som gällde, så hela denna soliga dag vart som bort blåst.

Idag är det Lördag vilket resulterar i mer fest för många. Jag har dock gjort ett aktivit val att stanna hemma idag. Jag orkar inte mer, börjar bli gammal... men mest av allt så känns det som att det var 100år sedan jag BARA slappade. Tänkte kolla in den nya Robinsson säsongen som drar igång idag också.

Men för er som skall ut kan jag bjuda på två videos. Den första är Röyksopp's senaste singel Happy Up Here, som har en helt fantastiskt snygg video. Skivan Junior kommer 23 Mars.



Andra låten jag postar är Florence Valentin och hans Glasvegas inspirerade Spring Ricco.



Gågatan @ http://myspace.com/gagatan

Musik Pt. 15 - Surf Rap.

Louis Logic är en av mina favoriter när det kommer till hiphop. Han är inte bara fyndig och rolig, han har ett djup som många rappare saknar. För några år sedan släppte han Misery Loves Comedy tillsammans med JJ Brown, och det är antagligen en av dom skivorna som jag har spelat mest i hela mitt liv.

Louis Logic har nu legat på lat sidan ett tag, han har pratat om att börja sjunga, och spelar mycket mer på sitt piano vid live framträdanden nu än vad han brukade göra.. men nu är han ÄNTLIGEN tillbaka. Denna gången har har han parat ihop sig med en produktions duo från Danmark som heter Beatman And Rockin. Dom har tillsammans skapat gruppen Spork Kills och en jävligt underbar fusion mellan, enligt dom, Surf-rock, Hip Hop och Lounge-Musik. Med detta i bagaget har dom nu släppt EP:n Beaches Love Us. Det svänger nått underbart och såhär till våren passar det utmärkt!

Här får ni ett litet smakprov på en av låtarna från skivan, Black Widow. Den har funnits ute ett tag men eftersom Ep:n släpptes så nyligen var det dags att informera folket! NJUT!


Musik Pt.14 - Indie Hiphop.

Idag var det tillbaka på jobbet... för att fira så gick jag och B. och tog en fika efter jobb/plugg. Vi borde verkligen sluta gå till Café Kosmos, vi hamnar alltid där.. Ehh det duger väll iförsäg, fördelen med Kosmos är att det inte har ett speciellt klientel. Detta leder ju i sin tur att man slipper känna sig som en pretantiös fjant eller som en wannabe överklassare, och istället kan man bara vara den tönt man är för det är ändå ingen som bryr sig wooohoo!

Idag tänkte jag bjuda på en collaboration mellan mina två favorit hiphop akter. Folk har satt stämpeln Indie Hiphop på dom, ett ämne som dom betar av lite smått i låten som postas här idag. Akterna är iallafall, Cunnin Lynguists som har tagit med sig min absoluta favorit Slug från gruppen Atmosphere. Låten produceras i vanlig Cunnin anda av Kno och är underbart vacker och framförallt bra. Den går under namnet Don't Leave (When Winter Comes) och eftersom gruppen själva bjuder på den gratis på sin hemsida så kan även jag med att göra det HÄR.



Gågatan @ http://myspace.com/gagatan

Musik Pt. 13 - Våren är här.

Dom flesta av oss som bor i Göteborg trodde att det var vår i onsdags, dock motbevisades vi ju av snön som föll några dagar senare. Men idag gjorde Moder Jord en hel vändning och våren var här igen, förhoppningsvis för att stanna. Det är svårt att inte vara lycklig när vädret är så bra, och eftersom jag var på Watchmen igår så vaknade jag inte bakis på en söndag för ovanlighetens skull. Detta resulterade självklart i en promenad med lite musik och en fika.

När jag var ute och gick så lyssnade jag på Bloc Party och deras skiva Intimacy, efter att en vännina påminde mig om hur grymma Bloc Party är. Var ett tag sen jag lyssnade på dom och eftersom jag lyssnat så lite på denna skivan så var det ett givet val vid dagens promenad. Här får ni två låtar av dom, Talons och Flux



 

Eftersom jag är kär i Kid Cudi och hela hans skiva verkar hålla på och läcka ut så passar jag på att dela med mig av en video från hans kommande debut platta också, låten heter Super Boo.


Komedi.

Idag bokade jag biljetter till vad som kommer att bli den första Stand-Up showen jag någonsin gått på. Jag har sett massvis med Stand-Up men aldrig riktigt velat betala massa pengar för att se någon tråkig svensk komiker stå och tro dom är roliga.
Men idag så fick jag redan på att självaste Dylan Moran kommer till Göteborg. Mannen som har blivit min favorit komiker kommer alltså hela vägen från Irland till MIN stad! Jag kan knappt förstå det men lyckan är total, så nu har jag i alla fall pungat ut 365kr för att se honom.
Dylan Moran har gjort två shower tidigare som släppts på DVD, Monster och Like Totally. Något geni har ju även delat upp dessa i klipp på Youtube. Så nu postar jag det första av Monster, så kan ni klicka er vidare därefter.


Way Out West Pt. 2

Inte långt efter det första artistsläppet så följs det, fullkomligt naturligt, av ett ANDRA artistsläpp. Även detta släppet är guld värt.

För det första så kommer Antony Hegarty(från Antony And The Johnsons), och inte nog med det, han backas upp av Göteborgs Symfoniker! Detta kan fan inte bli något annat än hur jävla bra som helst. Mannen med världens kanske vackraste röst och en hel orkester bakom sig.. alltså jag blir typ tårögd bara jag tänker på det.

Något som känns,om möjligt, ännu bättre är att Beirut är bokad!  Zach Condon var ju iförsäg bokad förra året med, men var av personliga anledningar tvungen att ställa in. Detta gjorde mig självfallet otroligt ledsen, men nu är han tillbaka för att göra revansch och det spritter i hela kroppen på mig!

Det tredje släppet heter Seun Kuti & Fela´s Egypt 80 och jag tänker inte ens låtsas som att jag vet vad detta är, men efter att ha gjort lite forskning i form av diverse youtube-klipp m.m så kan man väll säga att det är någon sorts afrikansk/jazz-hybrid?  Verkar spännande hur som helst.

Way out West håller på att göra mig till den lyckligaste mannen i världen.


Musik Pt.12 - Sjuk.

Jag har gått och blivit sjuk, sååå fruktansvärt värdelöst. Jag har massa musik som jag bör tipsa om men jag orkar inte riktigt lyssna igenom allt så grundligt just nu, och defintivt inte att skriva om allt. Hur som helst så skall inte mina läsare gå lottlösa bara för att jag är sjuk.

Snart är det dags för Yeah Yeah Yeahs att släppa nya skivan Its Blitz, och som med dom flesta skivsläppen så föregås dom av en första singel. Den heter i detta fallet Zero och är mitt smakprov till er idag!


Yeah Yeah Yeahs - Zero from 1251 on Vimeo.

Musik Pt.11 - Helgen är här IGEN!

En till vecka har gått och ännu en gång har vi kommit till helgen. Mina planer för denna helgen är rätt obefintliga hittills. Idag ska jag dock ut och käka, och sen gå och Bowla. Min bror har blivit en riktig bowling-torsk på det senaste så nu får jag ta och sätta han på plats, kommer dock inte hända. Efter det kan jag tänka mig att det blir en öl eller två för att avrunda kvällen.
Imon hoppas jag på att någon ska bjuda hem mig för att dricka vin och sedan att det blir utgång på något roligt ställe. Men jag vill inte planera för mycket än.. spontanitet har man ju hört så mycket om. Det kan även leda till att saker och ting rinner ut i sanden och jag kan ligga hemma och dricka öl själv. Kan även en gång för alla kolla ikapp mig på Lost.. fan det låter rätt härligt nu när jag börjar tänka på det haha.

Musik till helgen ska vi ha, jag tänkte börja med The Race, som är en grupp från England.. dom släppte en skiva i November som jag missat totallt, In My Head It Works, heter den. Den är hur som helst riktigt grym.. känns lite som The Killers (inte som nya skivan dock, för den sög.) Jag gillar dom hur som helst, så ni får väll ge det en chans i alla fall.



Jag slänger även med en lite mer förfest vänlig låt. Mest för att han är lite av en favorit för tillfället, James Yuill alltså.. har ju postat This Sweet Love tidigare, men nu blir det en tidigare singel No Surprise.


Musik Pt 10. - Internet.

Man undrar ju sjävklart hur det kommer gå med Piratebay pojkarna just nu. Jag tillhör ju dom som faktiskt köper skivor, fler än jag har råd med oftast. Men alla gör ju inte det och jag kan faktiskt inte riktigt komma underfund med varför, jag laddar självklart ner musik precis som alla andra, men om jag gillar något så köper jag det på direkten.
Folk har inga problem med att anställa en hantverkare i 1500 timmar för att bygga ett Master-Bedroom. Men att betala 149kr för en skiva som någon lagt ner 3000timmar på kan man inte göra? Konstigt.  Ska bli kul att se vad som händer iallafall, om dom blir fällda vill jag se att alla skivbolag tjänar 100 miljarder mer varje månad, precis som dom verkar tro. Idioter.

Jaja mer musik ska vi ha iallafall, det är våran rätt, och jag tänker utnyttja den rätten till fullo. Jag upptäckte nyss en grupp som heter Handsome Furs, som släpper en ny skiva 10 Mars som heter Face Control. De är en duo som består av Dan Boeckner från Wolf Parade, och en författare vid namn Alexei Perry. Och det är indie med lite elektro inslag, vilket alltid är härligt. Jag postar den senaste låten jag hittade på Youtube .. inte sååå mycket elektro i denna dock.


Way Out West 2009.

Då var det dags igen, Way Out West, Sveriges antagligen BÄSTA festival. Inte bara för att det är i staden där jag bor utan för att dom alltid bokar så otroligt bra band.
Idag hade dom iallafall sitt första Artistsläpp så det är vad jag bjuder på idag, det ser redan helt underbart ut!


             Klara artister 2009:


 

Gågatan @ http://myspace.com/gagatan



Musik Pt.9 - Tillbaka till arbetet.

Då var det måndag och vi vanliga dödliga får gå tillbaka till våra jobb. Det känns rätt skönt att vara tillbaka i arbetsbyxorna igen, helgens bravader visar på att jag inte är värdig nog att vara ledig.
 
Idag tänkte jag tipsa om Bat For Lashes nya singel Daniel. Jag vet inte så mycket om Bat For Lashes förutom att hon egentligen heter Natasha Khan och gör grym musik. Hon var nominerad till bla. Mercury priset 2007 med skivan Fur And Gold men förlorade mot The Klaxons om jag inte minns fel. Nu är hon iallafall tillbaka med en ny skivan Two Suns så det är från den ni får erat smakprov idag. Skivan släpps 06/04/09.



Då jag har känt att jag borde ha nämnt Jenny Wilsons nya skiva Hardships, tänkte jag göra det lite i förbi farten...  Checka nyaste singeln The Wooden Chair.
Så då var det gjort.


Gågatan @ http://myspace.com/gagatan

RSS 2.0